Ouder en Kind Coaching

BEER is gespecialiseerd in gezinsdynamieken. BEER coacht ouder en kind bij gedragsproblemen van kinderen en geeft specifieke coaching bij gescheiden en samengestelde gezinnen.

Ouder en kind begeleiding bij gedragsproblemen van het kind

Soms lukt het je als ouder niet meer om voldoende veiligheid en structuur aan je opgroeiende kind te bieden. De gedragsproblemen lossen maar niet op.

Bijvoorbeeld: onrustig gedrag, teruggetrokken gedrag, onzekerheid, terugkerende driftbuien en woedeaanvallen, sterke controle willen houden, dwangmatig gedrag, negatief zelfbeeld, niet stil kunnen zitten, korte concentratie, te veel of te weinig eten, slaapproblemen, enzovoort.

Als kinderen gedrag vertonen dat moeilijk te corrigeren is, kan dat komen doordat ze onbewust reageren op gebeurtenissen in hun leven, ook als deze al lang geleden plaats vonden.

Gescheiden en samengestelde gezinnen

Een scheiding van de ouders brengt grote onrust in een gezin. De bestaanszekerheid van het kind verandert. Bij nieuw samengestelde gezinnen krijgen (stief)ouders en kinderen andere rollen. Dit vraagt aanpassingsvermogen, geduld en inzicht voor zowel de ouders als de kinderen. BEER geeft ouders, stiefouders en kinderen handvatten om het proces bij scheiding of het vormen van een nieuw gezin te stroomlijnen.

Hoe werkt Beer?

De begeleiding van BEER is maatwerk met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding kan bestaan uit een sociale competentietraining voor het kind, (met o.a. psycho fysieke onderdelen uit Rots &Water),  inzicht verschaffende sessies met de ouder(s) en speelse oefeningen met ouder(s) èn kind.

Waar is het?

BEER werkt op verschillende locaties in Amsterdam. Van Eeghenlaan / Vondelpark en IJsbaanpad, Olympisch Stadion in Amsterdam.

Kennismaking en aanpak

Nadat we een kennismakingsgesprek hebben gehad, maak ik een voorstel voor hoe het traject er ongeveer uitziet: de doelen, wat we doen in een sessie.
Afhankelijk van de veranderwens zijn dat 2 tot 7 consulten.

Na afloop besluiten beide partijen of ze wel of niet met elkaar het begeleidingstraject in gaan.

Goed om te weten

Meestal duren de sessies 1 tot 1,5 uur.

Tarief

Heb je interesse in begeleiding? Dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In het eerste uur van het kennismakingsgesprek krijg je 25% korting van het normale tarief.

Sessie ( kindsessie, evaluatie en eindgesprek):  69 euro per uur.

Telefonisch met derden (school , IB , leerkracht) of persoonlijk consult: 20 euro per 15 minuten.

De tarieven zijn exclusief BTW.

Annulering afspraak

Bij verhindering van de afspraak dient de afzegging 36 uur voor de tijd van de afspraak plaats te vinden per telefoon of mail. In geval dat er korter dan 36 uur van tevoren wordt afgezegd wordt 30 euro in rekening gebracht.

 

Gevolgde opleidingen

Ief Hiel volgde op Ouder & Kind Coaching gerichte opleidingen:

  • Systemisch werken met gezinnen – Phoenix opleidingen Utrecht
  • Ouderschap na scheiding. Conflict in gescheiden of samengesteld gezin. Kindenik – Utrecht
  • Gecertificeerd Mediator – Mediation Wel-Com Wapenveld
  • NLP Practitioner en Master – IEP Nijmegen
  • kinderen en scheiding. !JES Jij en scheiden – Zwolle
  • Rots &Water, Advanced Trainer – Rots en Water Instituut Schagen
  • Rots & Water met psychosociaal trauma en/of rouwverwerking
  • Rots & Water en autisme